link in bio

5 Redenen waarom je Linktree beter niet kunt gebruiken

  1. Minder bezoekers op je eigen website
  2. Het is slecht voor je SEO
  3. Beperkingen in opmaak en stijl
  4. Geen goede stats
  5. Miss independent

Als je actief bent op Instagram dan weet je vast dat het lastig is om een link te delen. Vaak zie je onder posts of in stories de volgende hashtag: #linkinbio. In de bio van je Instagram-account kan je slechts één link gebruiken. En dat is onhandig omdat je dan elke keer die link zou moeten aanpassen, wanneer je verwijst naar een andere blog of dienst die je aanbiedt. Een oplossing voor dit probleem is Linktree. Via Linktree kun je namelijk een pagina maken waarop meerdere links staan die verwijzen naar bijvoorbeeld je website, online agenda, webshop, blogs, enz. enz. Maar… Toch raad ik je dit af en we proberen uit te leggen waarom.

Hieronder lees je 5 redenen waarom je Linktree beter niet kunt gebruiken

     1. Minder bezoekers op je eigen website

Als je instagram volgers geïnteresseerd zijn geraakt door je post of story dan zullen ze naar je bio gaan om vervolgens te klikken op de link die je daar gedeeld hebt. Yes! Een nieuwe klant richting je website. Of, nee… Deze volgers gaan namelijk niet naar je website maar naar een Linktree pagina. Op deze manier mis je heel wat bezoeken op je eigen website.

     2. Het is slecht voor je SEO

Google neemt verkeer vanuit social media mee in haar rankings. Het is dus positief wanneer volgers vanuit Facebook en Instagram terecht komen op je website. Maar via Linktree komen ze dus niet terecht op je website. Doordat jij gebruik maakt van Linktree, rankt de website van Linktree beter en die waardevolle ranking loop jij dus mis. Zonde!

     3. Beperkingen in opmaak en stijl

Wanneer je betaald voor Linktree heb je wat meer mogelijkheden maar de meeste mensen gebruiken de gratis versie van Linktree. Hierdoor ben je beperkt in de opmaak en stijl van je Linktree pagina.

     4. Geen goede stats

Wij zijn gek op statistieken maar Linktree geeft (bewust) hele beperkte statistieken. Je kan eigenlijk alleen zien hoe vaak er in totaal op een link is geklikt. Niet per dag, per maand of welke link. Daarnaast komen de bezoekers in Google Analytics terecht als ‘referral’, waardoor je niet weet waar je bezoekers vandaan komen.

     5. Miss independent

We willen allemaal onafhankelijk zijn en met Linktree ben je dat niet. Als Linktree besluit te stoppen heb je niks en als ze een storing hebben dan heb je helemaal niks.

Alternatief voor Linktree

Ik heb geprobeerd uit te leggen waarom je Linktree beter niet kunt gebruiken maar ik wil je ook een alternatief geven. En eigenlijk is onze oplossing eigenlijk heel erg simpel. Daar houden we namelijk van: dingen simpel houden.

Stap 1: Maak een nieuwe pagina

Maak een nieuwe pagina aan op je website. Deze pagina noem je bijvoorbeeld /instagram of /linkinbio. Deze pagina maak je actief, maar verborgen. Hij is dus niet zichtbaar in de navigatie van je menubalk.

Stap 2: Design de pagina

Nu kun je bezig zijn met de opmaak en stijl van je pagina. Keep it simple is mijn advies. Je volgers zijn geïnteresseerd geraakt door iets wat je gedeeld hebt in je post of story en daar willen ze meer over weten. Plaats dus enkele buttons die doorverwijzen naar de pagina’s waarover je iets gedeeld hebt. Wil je een voorbeeldje zien? Klik dan hier.

Stap 3: Voeg de pagina toe aan je Instagram bio

De laatste stap is om de pagina toe te voegen aan je Instagram bio. Je kopieert de url en voegt ‘m toe op je Instagram account.

Volg jij ons al?

Goed gedaan!

Dat was ‘m alweer! Zo eenvoudig kan het zijn. Het voordeel van een eigen pagina ipv Linktree is dat je volgers nu direct doorverwezen worden naar je eigen website. Hierdoor heb je volgers direct op je eigen site, het is beter voor je SEO en voor je statistieken.

Veel succes en mocht je nog vragen hebben dan zitten we voor je klaar om die te beantwoorden.

Kom in de besloten facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/academievoorprofessionals

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven