Gratis en betalende online boekingssystemen voor de beautybranche: Een overzicht

Laten we eerlijk zijn, in onze branche draait alles om efficiëntie, toch? Online boekingssystemen zijn een geweldige manier om onze drukke agenda’s te beheren en onze klanten tevreden te houden. Maar met zoveel keuzes kan het lastig zijn om te beslissen welk systeem het beste past bij jouw salon. Daarom gaan we samen de voor en tegens van gratis en betaalde online boekingssystemen ontdekken, inclusief enkele handige links naar platforms die je kunt uitproberen zonder dat het je een cent kost.

Gratis online boekingssystemen

Voordelen:

 1. Geen kosten, geen kopzorgen: Het mooiste aan gratis systemen is natuurlijk dat ze geen geld kosten. Vooral voor startende salons met een strak budget is dit een enorme opluchting.
 2. Eenvoudig te gebruiken: Deze gratis systemen zijn over het algemeen eenvoudig op te zetten en te gebruiken. Geen gedoe met ingewikkelde installaties of technische kennis vereist.

Nadelen:

 1. Beperkte functionaliteit: Gratis systemen bieden meestal alleen basisfuncties en missen vaak geavanceerde tools zoals voorraadbeheer. Het is belangrijk om te bedenken of dit voldoende is voor jouw salon.
 2. Minder ondersteuning: Omdat er geen kosten aan verbonden zijn, kan de klantenondersteuning beperkt zijn. Het kan dus moeilijker zijn om hulp te krijgen bij eventuele problemen.

Enkele populaire gratis opties:

 • Setmore
 • SimplyBook.me
 • Agendize
 • Calendly: Calendly biedt een gratis versie waarmee je afspraken kunt plannen en synchroniseren met jouw agenda. Het is gebruiksvriendelijk en biedt integraties met veel populaire apps.
 • Planyo: Planyo heeft een gratis versie met beperkte functionaliteit, maar het kan nog steeds handig zijn voor het plannen van afspraken en het beheren van jouw salonagenda.
 • Reservio: Reservio biedt een gratis abonnement waarmee je afspraken kunt plannen, herinneringen kunt instellen en jouw agenda kunt beheren. Het is eenvoudig in te stellen en te gebruiken.
 • SimplyAppointments: SimplyAppointments heeft een gratis versie met basisfuncties zoals het plannen van afspraken en het beheren van klantgegevens. Het is een eenvoudige oplossing voor kleine salons.

Betalende online boekingssystemen

Voordelen:

 1. Meer functionaliteit: Betaalde systemen bieden over het algemeen meer geavanceerde functies, zoals integraties met betalingsverwerkers en uitgebreide rapportage. Dit kan handig zijn als je jouw salon naar een hoger niveau wilt tillen.
 2. Betere ondersteuning: Omdat je betaalt voor het systeem, kun je over het algemeen rekenen op betere klantenondersteuning en begeleiding bij het gebruik ervan.

Nadelen:

 1. Kosten: Het grootste nadeel van betaalde systemen zijn natuurlijk de kosten. Het is belangrijk om af te wegen of de extra functionaliteit en ondersteuning de prijs waard zijn voor jouw salon.

Enkele Populaire Betaalde Opties:

 • Mindbody
 • Square appointments
 • Acuity scheduling
 • Salonized: Salonized biedt een uitgebreid boekingssysteem dat specifiek is ontworpen voor de beautybranche. Het omvat functies zoals afspraakplanning, klantbeheer, automatische herinneringen en meer.
 • BookingBooster: BookingBooster is een Belgisch boekingssysteem dat zich richt op kleine tot middelgrote salons. Het biedt functies zoals online boekingen, agenda-integraties, klantbeheer en meer.

Of je nu kiest voor een gratis of betaald boekingssysteem, het is belangrijk om de behoeften van jouw salon en klanten zorgvuldig te overwegen voordat je een beslissing neemt. Probeer eventueel verschillende opties uit om te zien welk systeem het beste bij jouw bedrijf past.

Happy booking!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven