Hoe werken met GOOGLE SEARCH console?

Ken jij het belang van het effectief gebruik maken van Google Search Console? Hier zijn drie professionele tips om het meeste uit deze tool te halen:

  1. Houd je zoekopdrachten bij: Maak gebruik van de zoekanalysefunctie van Google Search Console om precies te zien hoe mensen je website vinden. Analyseer deze zoekopdrachten om te begrijpen welke zoekwoorden het meeste verkeer genereren. Gebruik deze informatie om inhoud te maken die aansluit op de behoeften van je doelgroep.
  2. Monitor de prestaties van je website: Houd de prestaties van je website in de gaten door de rapporten te bekijken die Google Search Console biedt. Analyseer de CTR (Click-Through Ratio), het bouncepercentage en de gemiddelde positie van je website om inzicht te krijgen in de prestaties van je website.
  3. Verbeter de SEO van je website: Gebruik de Google Search Console om fouten op je website te identificeren en te corrigeren. Ontdek welke pagina’s van je website niet aan de SEO-eisen voldoen en corrigeer deze om de rankings van je website te verbeteren.

Door het effectieve gebruik van Google Search Console kun je de prestaties van je website verbeteren en je online zichtbaarheid vergroten. Implementeer deze tips om het meeste uit Google Search Console te halen en je website te laten groeien. Sabine Boogaard geeft hier een video cursus over. Super interessant en de moeite om even te bekijken.

Want stel je voor dat je inzicht hebt in de prestaties van jouw website op Google. Je daarmee precies weet op welke zoekwoorden je website wordt gevonden, op welke blogs en pagina’s er vanuit Google het meest wordt geklikt en waar je aan moet werken om de zoekresultaten te verbeteren. En je daarmee meer bezoekers en klanten genereert vanuit Google. Dat kan dus met Google Search Console, een must-have tool voor elke ondernemer en serieuze blogger.

Wat leer je uit haar video tutorial?

  • Hoe je Google Search Console koppelt aan je website
  • Wat een sitemap is, waar je deze vindt en hoe je deze toevoegt aan je Google Search Console account
  • Wat URL-inspectie is en hoe je hiermee Google een handje helpt om (sneller) je pagina’s en blogs te indexeren
  • Waar je de zoekresultaten vanuit Google vindt, hoe je deze leest en wat je hiermee kunt doen om hoger in de zoekresultaten te verschijnen en/of ervoor te zorgen dat er meer mensen op je links klikken
  • Hoe je indexeringsproblemen oplost en hoe je een goed gebruiksgemak op de mobiel bereikt en behoudt
  • Wat je allemaal kunt doen om beter gevonden te worden in Google voor meer klanten en inkomsten uit je website

Een betere vindbaarheid in Google, meer bezoekers op je website en daarmee een hogere omzet

GOOGLE SEARCH CONSOLE VIDEO TUTORIAL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven