Stap-voor-Stap handleiding: Het gebruik van Google Forms voor klanttevredenheidsonderzoeken

Het verzamelen van feedback van klanten is van onschatbare waarde voor de groei van jouw schoonheidsinstituut. Dit hebben we in onze vorige blog al uitvoerig besproken. Met Google Forms kun je eenvoudig en effectief klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren. Volg deze stapsgewijze handleiding om snel aan de slag te gaan!

Stap 1: Inloggen op Google Account: Log in op je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er een aanmaken.

Stap 2: Toegang tot Google Forms: Open je Google Drive en klik op ‘+ Nieuw’. Kies vervolgens ‘Google Formulieren’ uit het drop-down menu. Dit opent de formuliereditor.

Stap 3: Formulier Instellen:

  • Geef je formulier een titel, bijvoorbeeld “Klanttevredenheidsonderzoek [Naam van je instituut]”.
  • Voeg een korte beschrijving toe om het doel van het formulier uit te leggen.

Stap 4: Vragen Toevoegen: Klik op ‘+ Vraag toevoegen’. Hier kun je verschillende soorten vragen toevoegen, zoals meerkeuzevragen, open vragen, schalen, enzovoort. Stel vragen die gericht zijn op jouw diensten, behandelingen en klantbeleving.

Stap 5: Aanpassen van Vragen: Pas de vragen aan om ze relevant te maken voor jouw schoonheidsinstituut. Zorg ervoor dat de vragen duidelijk en beknopt zijn.

Stap 6: Optionele Elementen Toevoegen: Je kunt afbeeldingen, video’s of secties toevoegen om je enquête visueel aantrekkelijker te maken. Overweeg om bijvoorbeeld afbeeldingen van jouw instituut of behandelingen toe te voegen.

Stap 7: Vraaglogica Instellen (optioneel): Gebruik vraaglogica om vragen dynamisch weer te geven op basis van eerdere antwoorden. Dit maakt de enquête persoonlijker en gerichter.

Stap 8: Thema Aanpassen (optioneel): Je kunt het uiterlijk van je formulier aanpassen met verschillende thema’s. Kies een thema dat bij jouw merk past.

Stap 9: Delen van het Formulier: Klik op het knopje ‘Verzenden’ rechtsboven om het deelvenster te openen. Je kunt een link kopiëren en deze delen via e-mail, sociale media, je website, enzovoort.

Stap 10: Verzamelen van Reacties: Naarmate klanten het formulier invullen, worden de reacties automatisch opgeslagen in een Google Spreadsheet. Je kunt deze spreadsheet gebruiken om de resultaten te analyseren.

Conclusie: Met Google Forms kun je eenvoudig en effectief klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren. Volg deze stapsgewijze handleiding om waardevolle feedback van je klanten te verzamelen en je schoonheidsinstituut naar een hoger niveau te tillen. Blijf luisteren naar je klanten en evolueer voortdurend om hun behoeften te vervullen.

Meer weten Bekijk het voordeelpakket SKINSTAR IN SOCIALS of een van onze andere curussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven