koortsblaasje

Koortsblaasjes en L-Lysine

De zomervakantie komt er aan…. Laat koortsblaasjes je vakantie niet verstoren! Hoe komt het dat je op vakantie nu net een opstoot hebt en kan je iets doen om dit te voorkomen?
 

Symptomen
Een koortsblaas is een vrij onschuldige huidaandoening die wordt veroorzaakt door een virus, het herpes simplex virus en komt meestal voor, op of rond de lippen. Meestal verdwijnt de infectie vanzelf, maar koortsblaasjes zijn vervelend, voelen pijnlijk aan en ontsieren je gezicht. Koortsblaasjes komen vaak op dezelfde plaats terug. Soms kunnen ze ook voorkomen in de mond en eerder zeldzaam op andere plaatsen op je lichaam. Een koortsblaas dat ontstaat ter hoogte van het oog kan wel gevaarlijk zijn. Dit moet steeds worden gecontroleerd door een (oog)arts. Bij personen met ernstig verminderde weerstand kan zich een uitgebreider ziektebeeld voordoen of kunnen er verwikkelingen optreden.

verschillende fasen van een herpes infectie:
vaak zijn tintelingen, jeuk of een branderig gevoel ter hoogte van de lippen de eerste tekenen . Eén à twee dagen later verschijnt er een rode vlek met kleine blaasjes. De blaasjes zijn gevuld met geelachtig vocht en veroorzaakt jeuk, een branderig gevoel en pijn , nadien barsten de blaasjes open en zo ontstaan er kleine zweertjes de letsels drogen uit en er komt een korstje over, dat uiteindelijk verdwijnt. 
 
 “Ongeveer 80 % van de bevolking is drager van het virus, terwijl slechts bij 20% van hen een koortsblaas doorbreekt. “
 
Hoe worden koortsblaasjes veroorzaakt?
Het zeer besmettelijke herpesvirus is de grote boosdoener. Vaak zijn we al van jongs af besmet door bijvoorbeeld te knuffelen of kussen. Het eerste contact met het virus veroorzaakt soms meteen een algemene infectie of een ontsteking in en rond mond, de zogenaamde “muilplaag”. Meestal echter zal deze besmetting onopgemerkt verlopen. Na een eerste contact blijft het virus levenslang in je lichaam aanwezig. Het trekt zich terug in de zenuwcellen van de huid. Op momenten van verminderde weerstand, zoals bij ziekte, stress of vermoeidheid kan het virus opnieuw actief worden en koortsblaasjes veroorzaken.

Koortsblaasjes op vakantie
Wie regelmatig last heeft van koortsblaasjes zal het al ondervonden hebben: blootstelling aan de zon is een gekende trigger voor herpes opstoten. Meestal krijg je er last van tijdens de eerste dagen van je vakantie. Je lichaam is de zonnestralen niet gewoon. Ook je dagelijkse portie stresshormonen, cortisol en adrenaline, valt weg op vakantie. Dit zorgt er voor dat je extra vatbaar bent voor een uitbraak van koortsblaasjes.  


Wees koortsblaasjes te slim af met lysine
Om jezelf te wapenen tegen het virus, is het belangrijk om te weten hoe dit virus de kans krijgt om zich te gaan vermenigvuldigen. Daardoor krijg je er last van in de vorm van koortsblaasjes. Naast een verzwakt immuunsysteem is ook de arginine/lysine verhouding in je lichaam van belang. Uit onderzoek blijkt dat het herpesvirus arginine nodig heeft om zich te kunnen vermenigvuldigen. Ook is bekend dat lysine met arginine concurreert voor opname in het lichaam. Men ziet dat arginine de groei van het herpesvirus kan stimuleren en dat lysine de groei van het virus remt. Voor het behandelen van koortsblaasjes is het dan ook van belang om te zorgen dat je meer lysine binnenkrijgt of dat de hoeveelheid ten opzichte van arginine groter wordt.
 
“Tijdens een herpes uitbraak kies je best voor voeding rijk aan Lysine en beperk je best de inname van arginine-rijk voedsel.”

De balans tussen de 2 aminozuren arginine en lysine in de voeding en meer bepaald té arginine-rijke voeding, is een belangrijk aandachtspunt.

Bij de meeste personen is een voedingspatroon té rijk aan arginine verantwoordelijk voor intensere en het meer voorkomen van herpes uitbraken.
Stress verhoogt de behoefte aan lysine. Doordat onze hedendaagse maatschappij gekenmerkt wordt door dagelijkse stresserende activiteiten, kan hierdoor een goede verhouding lysine/arginine in het gedrang komen. Tijdens drukke periodes beschermen de stresshormonen, cortisol en adrenaline ons door onze immuniteit te ondersteunen. Vanaf het moment dat het niveau van deze 2 stoffen daalt, bijvoorbeeld op vakantie, krijgt ons lichaam als het ware de tijd om ziek te worden en te herstellen. Dit klinkt voor vele mensen herkenbaar.
Door voorafgaand aan deze periode je lichaam te voorzien van extra lysine, kan een herpes uitbraak voorkomen worden. Ook bij een opstoot kan een hogere dosis lysine de genezing versnellen. Lysine is als voedingssupplement verkrijgbaar zie link hier onder(vraag nu jouw 5% korting aan)

Klik hier en ontvang 5% korting op jouw voedingssupplement !

De behandeling met lysine kan ondersteund worden door voeding te eten met een goede lysine/arginine balans. Een mediterrane voeding heeft een goede lysine/arginine verhouding. Het mediterraans dieet is rijk aan tomaten, fruit, zoals mango, abrikozen, vijgen, peren, appels,… Daarnaast zijn ook kaas, volle yoghurt, boter, vis ( behalve tonijn en zalm) en vlees goede bronnen van lysine. Een mediterraan voedingspatroon geeft ineens ook je immuunsysteem een boost. Arginine-rijke voeding kan je in gevoelige perioden best vermijden. Volgende voedingsmiddelen zijn rijk aan arginine: chocolade, noten, linzen, bonen, tempeh, tofu, eieren, bepaalde soorten vis en zeevruchten, voornamelijk tonijn, zalm en garnalen.

this photo shows lips that are sick with herpes
Mijn advies

Een koortsblaas bij gezonde personen is een vrij onschuldige huidaandoening. Personen met een sterk verminderde weerstand, bij infectie op het oog of bij baby’s raadpleeg je best een arts. 
Een voedingspatroon met een goede lysine/arginineverhouding is gunstig bij herhaalde herpesinfecties. Lysine kan ook worden aangevuld door een voedingssupplement te nemen. Vraag hier jouw kortingscode aan.                     

in het kort :

✔️ L-lysine vecht niet alleen tegen het Herpes Simplex-virus dat koortsblaasjes veroorzaakt. Het belemmert en stopt alle herpetische familievirussen, wat van cruciaal belang is omdat deze familie van virussen verantwoordelijk is voor honderden verschillende chronische symptomen en ziekten waar miljoenen mensen over de hele wereld aan lijden.

✔️Als je lijdt aan aften, koortsblaasjes, andere mond- en tongzweren, chronische vermoeidheid, kanker, eczeem, multiple sclerose, migraine, colitis, auto-immuunaandoeningen, slapeloosheid, opvliegers, schildklierproblemen, pijn en pijn, reumatoïde artritis, gewichtsstrijd, oogvlotters, tintelingen, gevoelloosheid, duizeligheid, brandende pijn, bevroren schouder, hartkloppingen, fibromyalgie, ziekte van Lyme Het syndroom van Raynaud, psoriasis, sarcoïdose, afnemend gezichtsvermogen, parkinson, ALS, neuropathie, gewrichtspijn etc….dan betekent het vaak dat je een virus in je lichaam hebt dat je gezondheidsproblemen veroorzaakt.

✔️Om toekomstige verergering van symptomen of het begin van andere ziekten en symptomen te genezen en te voorkomen, is het van cruciaal belang dat u weet hoe u de virale belasting in uw lichaam kunt verlagen. L-lysine is een van de kritische supplementen die u kunnen helpen dit te doen. Het vermindert het vermogen van virale cellen om te bewegen en zich voort te planten.

✔️ L-lysine werkt ook als een ontstekingsremmer voor het hele zenuwstelsel, vooral het centrale zenuwstelsel en de nervus vagus. Dit komt omdat L-lysine de virale belastingen remt en vermindert, wat betekent dat er minder virale neurotoxines worden geproduceerd om het zenuwstelsel te ontsteken.

✔️Als je te maken hebt met een chronisch symptoom of ziekte, kan het nemen van slechts 500 mg L-lysine per dag (zoals vaak wordt aanbevolen) misschien niet voldoende zijn. Als je epstein-Barr of een ander herpesfamilie-virus bestrijdt, inclusief die welke koortsblaasjes en zweren veroorzaken, kan een hogere dosering L-lysine nodig zijn. Deze bespreek ik graag persoonlijk met je. Te vinden ook in mijn webshop.

✔️Hier zijn enkele voedingsmiddelen die ook L-lysine bevatten, hoewel als je te maken heeft met een virale gerelateerde symptoom of aandoening, je misschien ook wilt aanvullen met L-lysine als supplement. (zie mijn webshop) Aardappelen zitten vol voedingsstoffen, waaronder L-lysine. De nederige aardappel is een van de ultieme EBV- en virusdoder en is geweldig om in je dieet op te nemen, ondanks dat hij tegenwoordig door veel dieettrends wordt aangevallen. Deze diëten en de experts erachter begrijpen niet hoe vaak virussen achter chronische ziekten en symptomen zitten, noch begrijpen ze wat het lichaam nodig heeft om ervan te genezen. Gestoomde aardappelen zonder kaas, room, boter, spekjes en andere lastige voedingsmiddelen die ermee worden geserveerd, zijn een diep helend voedsel. Kiwi’s, appels, kersen en peren bevatten ook L-lysine en zijn nuttig om regelmatig in uw dieet op te nemen. Bij een koortsblaar kan je zelf een schijfje rauwe aardappel op de blaar leggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven