Drink voldoende water! Hydrateer je huid.

WATER DRINKEN HYDRATEER JE HUID Water: het (niet zo) geheime elixer voor een goede gezondheid. Dat weten we inmiddels allemaal! Maar weten we ook hoe we onze huid moeten hydrateren?

Vochtigheid, hard water, airconditioning en ons voedsel kunnen er allemaal voor zorgen dat we essentieel vocht uit onze huid kwijtraken. Als de barrière van onze huid verzwakt is, kan onze huid vocht verliezen en gedehydrateerd raken. En dat leidt weer tot roodheid, onzuiverheden en een strakke, droge huid. Je kunt de barrière van je huid ondersteunen met de juiste huidverzorging, maar het is ook een goed idee om de vochtbalans in je huid een boost te geven. Hoe? Blijf veel drinken. Dat is misschien wat veel gevraagd, maar hoe meer we drinken, hoe beter we onze huid hydrateren (en hoe meer ze straalt!).

Ben je geen waterdrinker? Voeg wat pepermunt en citroen toe aan je water voor een verfrissend smaakje, dan drink je lekker door!

WATER DRINKEN EN HET EFFECT OP DE HUID

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar voldoende water drinken is ontzettend belangrijk. Het is goed voor onze gezondheid, ons lichaam én onze huid. Maar wat zijn de voordelen van water drinken precies voor je huid? In deze blog vertellen we je meer over waarom water drinken belangrijk is en hoe het een positieve invloed heeft op je huid.

Water is een basisbehoefte, we hebben het nodig om te overleven. Maar daarnaast zijn er nog meer redenen waarom we water moeten drinken. Zo zorgt het drinken van water ervoor dat voedingstoffen naar onze cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen juist worden afgevoerd. Verder helpt het water dat we binnenkrijgen ons met het regelen van onze lichaamstemperatuur en versterkt het ons immuunsysteem.

DE VOORDELEN VAN WATER DRINKEN VOOR ONZE HUID

Water drinken is dus essentieel voor onze gezondheid. Maar daarnaast doet het ook wonderen voor onze huid! Dit zijn de voordelen van water drinken voor onze huid:

  • • Houdt vochtbalans van je huid op peil
  • Vermindert een droge huid
  • Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen die puistjes veroorzaken.
  • Vervaagt fijne lijntjes.

Voldoende water drinken houdt je huid gehydrateerd. Dit is bijvoorbeeld fijn wanneer je een vochtarme, ook wel droge, huid hebt. Maar let op, door ineens veel water te drinken, gaat je droge huid niet in één keer weg. Zo werkt het helaas niet. Water drinken ondersteunt je huid, maar verhelpt niet meteen huidproblemen waar je last van hebt.

Daarnaast wordt er soms gezegd dat water drinken tegen puistjes helpt. Net zoals een droge huid verhelpen, is het niet zo dat wanneer je veel water gaat drinken opeens al je puistjes verdwijnen. Maar door water te drinken, zorg je er wel voor dat je lichaam en zo ook je huid in staat is om afvalstoffen en toxines (die puistjes kunnen veroorzaken) makkelijker weg te voeren.

En klopt het dat genoeg water drinken rimpels tegengaat? Ja en nee. Een goed gehydrateerde huid, die je kunt krijgen door het drinken van water, ziet er vaak voller uit. Hierdoor zijn fijne lijntjes minder zichtbaar. Maar de claim dat water drinken rimpels tegengaat, kan niet gemaakt worden.

MOEITE MET WATER DRINKEN? IK HEBBEN ENKELE TIPS VOOR JE!

De ene vindt het heerlijk om meerdere glazen water per dag te drinken en de ander heeft er toch wat meer moeite mee. Ben jij zo iemand die het lastig vindt om voldoende water te drinken op een dag? Dan hebben wij wat handige tips voor je om water drinken wat makkelijker te maken.

NEEM JE WATERFLES OVERAL MEE NAARTOE

Wanneer je altijd je waterfles bij de hand hebt, wordt de drempel om water te drinken stukken lager. Plaats de fles op je bureau, de stoel naast je in de auto of op je nachtkastje en neem er af en toe een paar slokken uit. Vul de fles een paar keer gedurende de dag en je zit zo aan die anderhalf à twee liter per dag. Koop een opvallende, leuke fles en je krijgt wellicht meer motivatie om eruit te drinken.

ZET EEN REMINDER

Onze dagen vliegen soms voorbij. Door alle drukte en indrukken gedurende een dag kan het simpelweg gebeuren dat je vergeet om water te drinken. Zet daarom een reminder op je telefoon of in je agenda om even een glaasje water te drinken. Zo word je er weer even aan herinnert tussen alle drukte van het leven door.

CREËER EEN GEWOONTE

Sommigen drinken niet genoeg water, omdat het nog geen gewoonte voor ze is geworden. Met het zetten van een reminder zoals we eerder benoemden, kun je ervoor zorgen dat het een gewoonte wordt voor je. Zet de reminder dagelijks rond dezelfde tijdstippen en na een tijdje raak je er helemaal aan gewend.

WATER MET EEN SMAAKJE

Water is smaakloos en daarom hebben mensen soms moeite met het te drinken. Maar daar kun je gemakkelijk verandering inbrengen. Vul een karaf met water en voeg er kruiden, specerijen of fruit aan toe. Frambozen, aardbeien, bessen, muntblaadjes, gember, citroen, limoen, sinaasappel: je kunt van alles in je water gooien om het smaakvoller te maken. Zo wordt water drinken toch nog leuk!

HYDRATERENDE VERZORGING

Water drinken is dus extreem belangrijk voor een gezond lichaam en een stralende huid. Maar soms mogen we onze huid een extra beetje helpen. Dit doe je bijvoorbeeld met hydraterende huidverzorgingsproducten die zorgen dat het vochtgehalte in je huid op peil blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven