Een gezonde huid van binnenuit

 
Vraag jij jezelf ook wel eens af, hoe je jouw huid optimaal kunt verzorgen, zodat je jouw huid voorziet van een stralende glow?  Jouw dagelijkse verzorging en jouw intensere behandeling bij jouw therapeut geven jouw huid een grote boost.
 
Er zijn nog meer dingen belangrijk voor een mooie en stralende huid, zoals gezonde voeding, de juiste verzorgingsproducten en voldoende slaap. Ik deel vandaag graag een aantal fijne tips met jullie!
 
1. Gezonde voedingstoffen voor een mooie huid
Uiteindelijk komt een mooie huid van binnenuit. Wat je tot je wilt nemen, is voeding die rijk is aan veel micronutriënten, carotenoïden en polyfenolen. Zij geven je huid een prachtige textuur, teint en glow. Helaas halen we niet alles uit onze voeding en kunnen we dit een extraatje geven door de juiste supplementen in te nemen.
Dit zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor een mooie en stralende huid:
 
Omega 3
Omega-3 vetzuren spelen een belangrijke rol in ontstekingsprocessen. Een scheve verhouding in te weinig omega-3 en teveel omega-6, leidt automatisch tot onbalans in ontstekingsreacties van de huid. Omega-3 vetzuren verhinderen bepaalde moleculen die leiden tot ontstekingen en huidproblemen. Ze ondersteunen ook een gezonde omzet van huidcellen, wat bijv. acne binnen de perken houdt. De gezonde omega-3 vetzuren kun je vinden in vette vis, zoals zalm & sardines, walnoten, lijnzaadolie, zonnebloemzaden en amandelen. Maar ik adviseer zeker een supplement te slikken.
 
Ik kies zelf voor de omega 3 olie van eqology.
Deze olie is de basis, omdat je lichaam uit balans is als je niet in balans bent met je vetzuren. En misschien ervaar je nu wel klachten: niet kunnen afvallen, vermoeidheid, hormonale klachten en/of ontstekingen. Weet dat deze klachten door middel van de juiste suppletie en voeding weer opgelost kunnen worden. Daarnaast is je celmembraan verhard (bij een tekort van omega3 en een disbalans) en zal de voeding die je eet en de supplementen die je neemt niet volledig en goed kunnen worden opgenomen. Uiteindelijk ontwikkel je zo tekorten je lichaam en is het zonde dat je wel de tijd en het geld uitgeeft om gezond te eten.
Daarnaast heb ik voor dit merk gekozen vanwege de hoge dosering EPA/DHA en de toevoeging van polyfenolen en vitamine D. Geen enkel ander merk heeft deze hoge dosering.
 
En wat zo fijn is? Bij deze omega 3 olie zit er ook een test. We meten met de bloedtest je vetzuurratio en je celgezondheid. De verhouding omega3 en 6. Een basis dus om je gezondheid te meten. Want meten is weten toch?


Vitamine D3+K2
Vitamine K2 is de verjongingsvitamine. Het verhoogt de elasticiteit in je bloedvaten en je huid. Ik verkies het vit D3+K2 supplement van eqology. Het zit samen in één supplement en vit D3 werkt het best samen met vitamine K2.
 
Vitamine C
Vitamine C vind je vooral in donkere bladgroenten, citroenen, limoenen, broccoli, kiwi, peterselie. Wist je ook dat je vitamine C nodig hebt voor de aanmaak van collageen? Onmisbaar dus!!
Bepaalde voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, beschermen je cellen tegen overmatige blootstelling aan de zon en verminderen ontstekingen in de huid. Vitamine C is een krachtige antioxidant wat je huid beschermt tegen vrije radicalen. Je huid een extra vitamine C-boost geven? Slik dan een goed vitamine C supplement.
 
Collageen
Collageen is ontzettend belangrijk voor stevigheid van de huid. Het helpt de huid van binnenuit te versterken. Als we jong zijn wordt er voldoende collageen aangemaakt, maar als we ouder zijn wordt dit minder. Onze huid krijgt dan sneller rimpels en wordt slapper. Collageen vind je onder andere in: bottenbouillon en orgaanvlees. Nu begrijp ik het heel goed dat je dit niet of nauwelijks eet. Gelukkig is hier een lekkere oplossing voor bedacht, namelijk, collageen in de vorm van een poeder of supplement!
Dit collageen supplement van eqology vind ik heel fijn. Dit is een shot van binnenuit en zorgt voor een optimale huidconditie: ultieme stevigheid, gladheid, bescherming, fijne huidtextuur en gezonde glow! Heel makkelijk in gebruik en smaakloos waardoor je het zelfs bij jouw koffie kan gebruiken.
Dit collageen is een combinatie van peptiden, aminozuren en vitaminen + gehydrolyseerde viscollageen, groene matcha thee als antioxidant en duindoorn.
 
Carotenoïden
Carotenoïden tref je in: geel oranje groenten (zoals zoete aardappelen, wortels en pompoen) maar ook in wild gevangen zalm. Een voedingsrijk dieet helpt je om je huid op te fleuren. Huidvriendelijke voedingsstoffen in groenten zijn, carotenoïden, de plantpigmenten in gele, oranje en rode groenten. Ze beschermen de plant door vrije radicalen te neutraliseren, en ze doen hetzelfde voor mensen die ze eten. We kunnen niet zien wat carotenoïde-rijke groenten van binnen doen, maar we kunnen wel zien wat het eten van meer van deze groenten voor onze teint doet. Door meer voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan carotenoïden, krijgt de huid een roze tint die je een gezonde, aantrekkelijke uitstraling geeft.
 
 
2. De juiste verzorgingsproducten
 
Tegenwoordig hebben we de keuze uit gigantisch veel soorten verzorgingsproducten en cosmetica. Wil je een gezonde en stralende, jonge huid? Dan is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken, zonder chemicaliën en synthetische stoffen. Deze stoffen zwakken je afweersysteem af, zijn schadelijk voor je huid, hebben invloed op je hormonen en worden zelfs in verband gebracht met kanker en andere vervelende ziekten. Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten deze stoffen niet.
Mijn favorieten: de producten van Christina cosmetics!  
Hoogwaardige en actieve ingrediënten voor een gezonde en stralende huid. Zonder schadelijke stoffen voor jouw welzijn of de gezondheid van al het leven om je heen. Ik ben echt fan en gebruik deze producten al enkele jaren!
Christina Cosmeceuticals biedt de mogelijkheid om zelfs de meest uitdagende huidproblemen op een doeltreffende en zo natuurlijk mogelijke manier aan te pakken en te corrigeren.
 
​De producten van Christina zijn uitvoerig getest en bewijzen keer op keer hun kracht met zichtbare en meetbare resultaten.
Klik hier voor alle producten van Christina cosmetics  
Wil je dat jouw producten bij jou thuis GRATIS worden geleverd?
Gebruik dan de code BEA8400 (bij het afrekenen)
 
 
3. Slaap voldoende en vermijd stress
 
Slaaptekort en stress heeft een enorme invloed op je huid. Je huid wordt dan direct vatbaarder voor irritaties, puistjes en andere huidproblemen. Dit komt door een verhoogd cortisol niveau. Je huid wordt droog, dof en de verminderde bloeddoorstroming maakt je huid grauw en bleek.
Stress zorgt er ook voor dat collageen in de huid afgebroken wordt. Je huid vertoont dan rimpels, fijne lijntjes en wordt dof. Zo ontstaan er ook direct puistjes, rode vlekjes en ontstekingen. Vermijd stress dus en zorg voor voldoende slaap. (of alvast voor de nodige ontspanning)
 
Liefs en een fijne dag gewenst!
 
Karoline
 

P.S.
Wil je graag meer weten over een gezonde huid komt van binnenuit?
Dan kan jij met jouw unieke code Gratis de masterclass volgen.
De masterclass : Een  jonge huid van binnenuit kan je hier terugvinden.

Ik mag van de academie 10 unieke codes weggeven! 
(vraag jouw unieke code aan en volg de masterclass gratis )

https://www.academie-voor-professionals.com/contact-faq/
Bestel hier jouw omega 3 olie en ontvang jouw test t.w.v. €84,00 gratis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven