Een slechte huid verraadt onze geheimen

Je bent wat je eet, en dat geldt zeker voor je huid.

Maar van welke voedingsstoffen gaat je huid nu écht helemaal stralen?

Vitamineboost voor de huid
De belangrijkste vitamines voor de huid zijn A, B2, B3, B8 en C.  Als huidverjonger is vitamine A ongeëvenaard!  Vitamine A zit in wortelen en perzik: lekker voor tussendoor, en niets om je voor te schamen. Het heet niet voor niets een ‘perzikhuidje’… Ook lever en vette vis zijn rijke bronnen, waarbij vette vis ook nog eens onverzadigde vetzuren levert die helpen bij de eerste tekenen van huidveroudering.

Een B’tje vlees
De B-vitamines zitten voornamelijk in vlees. Vooral B3 is belangrijk omdat het de energie levert die je huid nodig heeft. Voor een normaal uiterlijk van je huid laat je verwerkt vlees en varkensvlees liefst links liggen. Kies liever voor mager rundvlees, kip, kalkoen of wild. Ben je vegetarisch – maar wil je wel lekker in je vel blijven zitten – overweeg dan altijd een B-supplement.

Maak je huid blij met fruit
Vitamine C is dé wondervitamine voor je huid. Het draagt bij aan een normale collageenvorming en ondersteunt daardoor de stevigheid van de huid. Maar wist je dat fruit vaak onrijp geplukt wordt? Hoe minder lang een sinaasappel van het zonlicht kan genieten, hoe minder vitamine C deze aanmaakt. Een vitamine C-supplement is dus zo gek nog niet.

Goed in je mineralen
Zink en jodium heb je nodig voor een normale structuur en functie van huidcellen. Ze leveren daarmee een bijdrage aan het gezond houden van de huid. Koper zorgt weer voor een normale pigmentatie van de huid. De rijkste bronnen van zink zijn oesters, rundvlees, spinazie en noten – zeker geen strafdieet! In oesters zit bovendien koper, net als in boerenkool en paddenstoelen. Zeewier is rijk aan jodium. Ook een mineralensupplement kan het nodige voor je huid betekenen.

Hydrateren? Met water natuurlijk!
Zuiver kraanwater – meer hoef je niet te drinken. Hou het interessant door af te wisselen met (kruiden)thee en wellicht een glas (biologische) rode wijn op zijn tijd. Water helpt de hydratie van de huid, maar is bovendien een transportmiddel dat ervoor zorgt dat alle belangrijke stoffen bij de huid aankomen. Drink minstens 2 liter vocht per dag.

Bewegen en genieten
Je huid vaart wel bij een goede stofwisseling. De beste manier om je stofwisseling te stimuleren is door regelmatig te sporten. Bovendien is het een goede manier om stress kwijt te raken. Stress, onrust en slecht slapen zijn natuurlijk funest voor de huid. Durf ook eens te genieten, lekker de boel de boel te laten. Maak een heerlijk kruidenbad, of pak eens een sauna. Als je je beter voelt, zie je er ook beter uit!

Wens je meer informatie over welke supplementen je juist wel en zeker niet moet innemen? Vraag ons ernaar: info@beautyfulskin.be Wens je een korting van 10% bij bonusan? Vraag je korting hier aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven