Microneedling en RF

Ik kreeg in de besloten facebookgroep de vraag of ik iets kon vertellen over microneedling met Radiofrequentie…. Het zou het nieuwe wapen zijn in de strijd tegen huidveroudering. Het gaat om micro-needling in combinatie met RF (Radio Frequente energie). Hier een woordje uitleg.

RIMPELS

We willen allemaal graag een gezonde en egale gezichtshuid. Helaas krijgen we door overmatige blootstelling aan zonlicht en andere invloeden van buitenaf vroegtijdig rimpels en verliest ons gezicht met het ouder worden haar volume.

Je kan hier alles over lezen in het boek Huidverjonging op maat.

Wij als therapeuten combineren verschillende technieken om zo het optimale resultaat te krijgen bij huidverbetering en huidverjonging. .

Er is een nieuwe non invasieve behandeling die zeer effectief is in de strijd tegen veroudering: micro-needling i.c.m. RF (Radio Frequente energie). Behalve voor huidverjonging en -verbetering, ook geschikt voor het behandelen van acnelittekens. Het grote voordeel van deze combinatiebehandeling is een snellere stimulatie van collageen en elastine. De behandeling is minder pijnlijk en de hersteltijd is bovendien kort.

WAT IS MICRO-NEEDLING?

Micro-needling is eigenlijk een gecontroleerd wondhelingsproces op gang brengen zonder de buitenste huidlaag (epidermis) erg te beschadigen met als doel om de huid te ‘verdikken’. Dit gebeurt door het maken van minuscule gaatjes. In de ontstane microkanaaltjes kan een product (bijvoorbeeld hyaluronzuur of vitamine a of c of specifieke serums bij het behandelen van pigment) op een veilige manier, en zonder haar werking te verliezen, in de gewenste plaats in de huid terechtkomen.

WAT IS RADIO FREQUENTE ENERGIE?

Is een techniek die met elektromagnetische golven (radio golven) kleine warmtebeschadigingen in de huid maakt en daarmee het proces van collageenproductie en bindweefsel-verstrakking op gang brengt. RF wordt in tegenstelling tot lasers en VPL/ IPL apparatuur niet gehinderd door huidskleur. Anders dan bij laser wordt RF niet geabsorbeerd door het pigment in de huid.

WAAROM MICRO-NEEDLING IN COMBINATIE MET RF?

Tot voor kort kon RF alleen van buitenaf in de huid gebracht worden. Nu bestaat er ook een micro-needling apparaat dat aan de uiteinden van de naaldjes electroden heeft die onderhuids RF golven afgeven. Door ultra fijne (gouden) naaldjes te gebruiken kan de warmte beter en dieper in de huid inwerken. Waar met micro-needling de naaldjes met mechanische druk of rollen in de huid worden ‘geduwd’, glijden deze micronaaldjes vrijwel pijnloos in de huid dankzij de door Radiofrequentie geassisteerde penetratie.

HOE WERKT EEN MICRO-NEELDING RF BEHANDELING?

Met een handstuk op de huid wordt iedere cm2 vacuüm gezogen en worden de ultradunne naaldjes geïsoleerd in de huid gebracht. Dit geeft radiofrequentie af en deze radiogolven warmen de diepere lagen van de huid op. Radiofrequente energie (RF) zorgt ervoor dat in de diepere huidlaag nieuwe huidcellen worden aangemaakt. De warmte zorgt voor een samentrekking van de collageenvezels waardoor de collageen en elastine productie sneller verloopt met als resultaat een stevige, dikkere en egale huid. De combinatie zorgt in één behandeling voor meer resultaat dan een standaard micro-needling behandeling. Voorafgaand aan deze behandeling is het overigens wel aan te raden om de huid alvast voor te bereiden met een standaard micro-needling behandeling.

WAARVOOR IS HET GESCHIKT?

Resultaat Microneedling RF

 • Versteviging en lift van de huid
 • Vervaging van (acné) littekens
 • Vermindering van rimpels
 • egalere huid

De Microneedling RF is geschikt voor

 • Je hele gezicht
 • Je hals en decolleté
 • Het gebied rondom de ogen

NA DE BEHANDELING

Na de behandeling kan de huid rood en wat gezwollen zijn. Dit verdwijnt meestal binnen een dag. Minerale make-up mag in te allen tijde direct na de behandeling worden gebruikt.

VOOR WIE?

Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van laser of lichtenergie is deze behandeling geschikt voor alle huidtypes.

VOOR WIE NIET?

De radiofrequente behandeling is niet geschikt in combinatie met:

 • Het gebruik van huidverdunnende producten zoals tretinoïne (vitamine A zuur) of isotretinoïne (roaccutane)
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Diepe peelings
 • (Huid)kanker
 • Vitiligo
 • Psoriasis

WELK RESULTAAT KUN JE VERWACHTEN?

Egaliteit, versteviging en verstrakking en lift. Rimpeltjes en fijne lijnen worden. Mooiere huidstructuur. Deze behandeling is ook uitermate geschikt voor rondom de ogen, zelfs op de oogleden voor een liftend effect.

WAT IS HET VERSCHIL MET EEN “GEWONE” microneedling behandeling?

Bij een microneedling behandeling maken we kleine kanaaltjes in de huid door middel van een speciaal apparaat met vibrerende, minuscule naaldjes. Microneedling zorgt ervoor dat het natuurlijk herstel van de huid op gang komt. Diep in de huid krijgen de bindweefselcellen namelijk een prikkel om nieuwe bindweefselvezels aan te maken, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De combinatie met radiogolven (RF) zorgt voor een intense warmte in de huid, waardoor collageen aanmaak nog eens extra wordt gestimuleerd. Uiteindelijk zullen hierdoor rimpels en littekens vervagen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Gemiddeld zijn er 3 tot 4 behandelingen nodig om de juiste resultaat te behalen, bij littekens en striemen 6 tot 8 behandelingen. Interval tussen de behandelingen is 4 weken- 5 weken.

WANNEER ZIE JE RESULTAAT?

Na een aantal behandelingen ga je resultaat zien. Het eindresultaat is echter na 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling met vacuüm microneedling RF zichtbaar.(omdat de fibroblasten tijd nodig hebben om collageen aan te maken)

ZIJN ER VERSCHILLEN IN APPARATUUR?

Er zijn verschillende bedrijven die RF microneedling apparaten/ behandelmethodes hebben ontwikkeld: Infini Rf, profound Rf, Potenza RF, Vivace RF. Er zijn erg grote verschillen in kwaliteit! Ik heb deze gevonden maar ik veronderstel dat er nog wel wat op de markt is al dan niet goed in kwaliteit
Vacuum assisted Rf microneedling wordt gezien als “het betere”.
Door de vacuum wordt er  een extra stimulans aan de huid gegeven en is er meer zekerheid en precisie bij de behandeling!

Het is natuurlijk belangrijk om een perfect resultaat en om de veiligheid van je klant te kunnen garanderen.

Aandacht: Voor de schoonheidsspecialisten in België!

 • Bekijk even of je hiervoor verzekerd bent.
 • Want wist je dat je in België als schoonheidsspecialiste geen microneedling mag uitvoeren?

(bekijk dan zeker even de cursus deontologie en schadeclaims)

Volg jij de besloten facebookgroep?

 • Voor ondernemers in de lifestyle & beauty business.
 • Een platform waar we dieper ingaan op een gezonde huid, de verschillende behandelmethoden en producten, alsook bekijken we het financiële plaatje en vergroten we onze online zichtbaarheid.
 • Vraag jij jezelf ook wel eens af, hoe je jouw klanten nog beter kan begeleiden naar een stralende en jonge huid?
 • Wil je jouw business meer zichtbaarheid geven?
 • Wil je dat het financiële plaatje klopt?

Volg ons op de besloten facebookgroep HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven