Stap voor stap gids: cupping gelaat

Cupping voor het gelaat is een eeuwenoude Chinese techniek die de laatste jaren populair is geworden in de wereld van schoonheid en huidverzorging. Deze methode kan helpen bij het stimuleren van de doorbloeding, het verminderen van rimpels en het verbeteren van de algehele gezondheid van de huid. In deze stap-voor-stap gids laten we je zien hoe je zelf cupping voor het gelaat kunt uitvoeren.

Stap 1: Bereid je voor

Zorg ervoor dat je schone handen en een schone huid hebt voordat je begint. Je hebt een gezichtsolie of een ander glijmiddel nodig om de cups soepel over je huid te laten glijden.

Stap 2: Kies de juiste cupping set

Er zijn verschillende soorten cupping sets beschikbaar, maar voor het gelaat zijn siliconen cups vaak de beste keuze. Ze zijn zacht en gemakkelijk te hanteren. Zorg ervoor dat de cups schoon zijn en ontsmet ze indien nodig.

Stap 3: Breng glijmiddel aan

Breng een dunne laag gezichtsolie of een ander glijmiddel aan op je huid. Dit helpt om de cups soepel over je gezicht te laten glijden en voorkomt dat ze vast komen te zitten.

Stap 4: Begin met cuppen

Plaats de cup op het gewenste deel van je gezicht, bijvoorbeeld je voorhoofd, wang of kin. Druk de cup lichtjes in en laat hem langzaam los. Dit creëert een vacuüm dat de huid omhoog trekt. Beweeg de cup zachtjes over je huid in een opwaartse beweging. Dit helpt de doorbloeding te stimuleren en de spieren te ontspannen.

Stap 5: Let op de techniek

Houd de cups in een constante beweging om blauwe plekken te voorkomen. Zorg ervoor dat je in de richting van de lymfedrainage beweegt, meestal naar de zijkanten van je gezicht en richting je oren.

Stap 6: Herhaal op verschillende gebieden

Herhaal stap 4 en 5 op verschillende gebieden van je gezicht, zoals je voorhoofd, wangen, neus en kin. Wees voorzichtig rond gevoelige gebieden zoals de ogen.

Stap 7: Eindig met een zachte massage

Na het cuppen kun je je gezicht zachtjes masseren met je handen of een gezichtsroller om de doorbloeding verder te verbeteren en de huid te kalmeren.

Stap 8: Reinig en hydrateer

Na de behandeling, reinig je je gezicht voorzichtig en breng je je favoriete hydraterende producten aan om je huid te verzorgen.

Stap 9: Onderhoud

Cupping voor het gelaat kan aanvankelijk wat roodheid veroorzaken, maar dit zou snel moeten verdwijnen. Doe deze behandeling niet te vaak om je huid de tijd te geven te herstellen.

Belangrijke Tips:

  • Raadpleeg een professional als je twijfels hebt over cupping voor je gezicht, vooral als je huidproblemen of gezondheidsproblemen hebt.
  • Vermijd cupping op beschadigde huid, puistjes, of gebieden met irritatie.
  • Zorg ervoor dat je cups schoon en hygiënisch blijven door ze na gebruik goed te reinigen.

Cupping voor het gelaat kan een ontspannende en effectieve manier zijn om je huid te verbeteren en te revitaliseren. Volg deze stap-voor-stap gids zorgvuldig en geniet van de voordelen van deze eeuwenoude techniek voor schoonheid en huidverzorging.

Afbeelding uit het boek: huidverjonging op maat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven