suikerverslaving

10 tips om van je suikerverslaving af te komen

 
Een suikerverslaving. Iets wat ik helaas heel veel zie bij mijn klanten. Zowel bewust of onbewust, bij eetdagboekjes zie ik veel koolhydraten, en suikers terugkomen. Naast de bekende snelle koolhydraten en suikers zit het helaas ook in veel voorverpakte producten verstopt onder heel veel schuilnamen.

Helaas is het wel zo dat deze stoffen zorgen dat wij alleen nog maar meer willen gaan eten, en die zoetbehoefte houden we dus eigenlijk in stand.
Het beste is om af te kicken van de suikers en snelle koolhydraten.

10 tips om je hierbij te helpen.

1. Koffie: beperk dit écht tot twee kopjes koffie per dag, door koffie te drinken gaat je bloedsuiker spiegel ook omhoog en dat triggert weer om meer te gaan eten en je behoefte aan suikers en koolhydraten

2. Ontbijt, als je ontbijt start dan niet gelijk de dag met een zoete maaltijd, maar kies voor een eiwitrijke maaltijd of groenten. Denk aan eieren, of een smoothie met groenten als ontbijt. Je hoeft daarom niet ‘s morgens vroeg te ontbijten (intermittent fasting kan perfect en dan is je ontbijt= eerste maaltijd eventueel zelfs om 13u)

3. Sla eens wat vaker je ontbijt over en start later op de dag met je 1e maaltijd. Waarom? Je zult merken als je meer in een eet raam gaat eten dat je ook minder behoefte hebt om te snaaien (zie ook de 10 dagen challenge)

4. Als je zin hebt in zoet, suikers of snelle koolhydraten begin dan eerst eens met groenten, neem wat wortels, stukje komkommer of een andere groenten soort. Het zorgt er voor dat je bloedsuiker spiegel niet zo hard stijgt, en meestal ben je dan verzadigd en heb je geen behoefte meer aan zoet.

5. Drink voldoende water, de meeste vrouwen drinken te weinig water, en het lichaam verward honger dan met dorst

6. Als je honger of trek hebt, vraag je af of het geen verveling is, ga even iets anders doen, en kijk dan of je nog steeds trek hebt.

7. Weet dat een stabiele bloedsuikerspiegel de basis is voor je hormonen dus als jij je hormonen in balans wilt brengen, wilt afvallen en meer energie wilt, zal je deze stappen mogen gaan zetten. Dit is meer mindset, maar werkt perfect! Bekijk het programma: HERSTEL JE HORMONEN

8. Ga in de ochtend een rondje buiten wandelen zo start je de dag al goed, en is het zonde om later op de dag dit te vergooien door suikers te eten.

9. Ga naar 3 maaltijden per dag zonder tussendoortjes, je zult ook merken dat je bloedsuikerspiegel daar rustiger van wordt en je daardoor minder behoefte gaat krijgen

10. Ga in de volgende volgorde je voeding eten, eerst je groenten (vezels) dan je eiwitten en vetten en dan eventueel nog je koolhydraten, ook dit zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven