Chocolade en hormonen

……zijn een prima combinatie. Hoe meer cacao (hoe donkerder) hoe beter.

Tijdens onze menstruatie hebben we vaak meer zin in chocolade en hoe komt dit ?

Wanneer je ongesteld bent kun je last hebben van menstruatiepijn. Deze pijn kun je verminderen door meer magnesium binnen te krijgen en laat dat nou net in onder andere chocolade zitten. Magnesium zorgt daarnaast voor een goede energiestofwisseling en de juiste hormoonbalans. Wanneer er schommelingen zijn in de hormonen (zoals wanneer je ongesteld bent) hebben sommige vrouwen meer magnesium nodig en kan het dus zijn dat je meer zin hebt in chocolade. Het is natuurlijk helemaal prima om toe te geven aan je chocolade-cravings, maar mocht je op zoek zijn naar een alternatief kunnen magnesiumolie, magnesium tabletten of een beetje rauwe cacao door je ontbijt ook wonderen verrichten.

Hier alvast een receptje om elke dag een chocolaatje te eten . (een= één 😉 )

In dit receptje (voor 20-24 stuks) zitten maar 2 ingrediënten. Maar dat maakt het eigenlijk alleen maar beter! De bereiding is letterlijk poepsimpel en klaar op 10 minuten.

Ingrediënten

🍫150g pure chocolade (boven de 74% cacao)

🍫 nootjes naar smaak

Bereiding

🍫 smelt de chocolade au bain-marie. Het water mag niet koken en de kom waar de chocolade in zit mag het water niet raken.

🍫 Laat de gesmolten chocolade 2 minuutjes afkoelen. Neem telkens een koffielepel gesmolten chocolade en spreid het op een bakplaat met bakpapier uit tot een rondje van 3-4 cm doornsnede.

🍫 Leg er wat nootjes op en herhaal tot alle chocolade op is.

🍫 Plaats de bakplaat enkele minuten in de koelkast tot de chocolade is gestold.

🍫 Bewaar in een luchtdicht doosje en eet ze binnen de week op (of deel ze uit!)

In het oorspronkelijke receptje werden de nootjes eerst gekarameliseerd. Zalig lekker! Maar eigenlijk niet nodig. 

Ik eet er zo elke dag minstens ééntje. En als ze op zijn en ik nog geen tijd of zin had om er nieuwe te maken, dan hou ik het bij de ingrediënten .. kan dus ook perfect.

Tijdens je ongesteldheid schommelt je hormoonhuishouding meer. Door deze schommelingen heb je namelijk meer behoefte aan eten, magnesium en koolhydraten. Omdat chocolade lekker is, denk je hierdoor waarschijnlijk (en wil je denken) dat je zin hebt in chocolade, maar ook andere voedingsmiddelen met koolhydraten, magnesium of simpelweg calorieën zullen je behoeften verzadigen. Geniet tijdens je menstruatie dus zeker van een stukje – of twee – chocolade, maar wissel het wel af met wat voedzamere producten, zodat je je lichaam van genoeg energie voorziet.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven