Mijn ervaring met de exogene ketonen

Wat zijn ketonen?

Bij vetverbranding maakt het lichaam bij iedereen eigen ketonen aan. Ketonen leveren 30% meer energie dan verbranding van koolhydraten. Daarenboven optimaliseren ze je hersenactiviteit, spierkwaliteit, hormonenhuishouding, etc…

Endogene ketonen : Dit zijn ketonen die door het lichaam zelf aangemaakt worden wanneer men 48 uur geen koolhydraten heeft opgenomen.

Exogene ketonen: Dit zijn ketonen die identiek zijn aan diegene die ons lichaam aanmaken. Het verschil is dat je ze drinkt en dat ons lichaam na 1 uur in vetverbrandingmodus gaat. Dit effect krijgen we met onze keto//os van PRUVIT.

Wat weet jij over ketonen en ketose?

Mijn ervaring

Mijn boekenkasten puilen uit van de levensstijl-boeken.. en ja ik weet hoe je koolhydraatarm en keto moet eten en dat in ketose gaan dè manier is om het meeste vet te verbranden.

Toch deed ik me het laatste jaar te veel en te goed aan voedingsmiddelen die niet echt in een gezonde levensstijl horen.

Mijn hele leven of toch zo lang ik me kan herinneren 😉 ben ik bezig met “het stralende” van een persoon, een “stralend mens” daar hou ik van. En dit met een gezonde en stralende huid. Ik maakte er dan ook mijn beroep van. (ik sta zowel in de praktijk, alsook begeleid ik andere zelfstandigen met lezingen en academies)

Mijn grooste passie is dan ook mensen inspireren en helpen met een gezondere leefstijl en een gezonde en stralende huid.

Voeding is daar onmogelijk van los te koppelen. Ik neem de huidverzorging van buitenuit  ook steeds samen met de verzorging van je lichaam van de binnenkant en combineer in de praktijk daarom orthomoleculaire therapie, gezonde voeding met de verzorging van de binnen-en buitenkant.

Het laatste jaar is er heel wat in mijn leven gebeurd die een enorme impact had en nog heeft op mijn dagelijks leven.

Ondanks ik vrij gezond leef en hier altijd wel bewust mee bezig ben geweest. Belandde ik terug op het pad die ik een 10 tal jaar geleden heb doorlopen. Ik voelde dat ik toch graag terug brood at, spaghetti, frietjes, chips, chocoladekoeken als ontbijt of een koekje (of 4 of het ganse pak 🙈  ) na het eten. 10 jaar geleden kreeg ik het verdikt diabetes 2 te hebben.

Ik heb toen niet gekozen voor medicatie maar voor een gezonde aanpak door mijn voedingspatroon aan te pakken.

Intermittent fasting en zo weinig mogelijk snelle koolhydraten eten, voldoende bewegen , op tijd rust inlassen èn voldoende water drinken zorgden er voor dat ik na 1,5 jaar geen diabetes meer had alsook mijn insulineresistentie onder controle had!

En ja ik weet hoe je koolhydraatarm en keto moet eten en dat in ketose gaan dè manier is om het meeste vet te verbranden. Toch lukte het me niet om die kilo’s die er ondertussen waren bijgekomen er af te krijgen.

Ik kreeg er stress van..( ook niet echt bevorderlijk als je naar dat maatje minder wil.

Ik besefte om “keto eten” goed te doen je eigenlijk macro’s  moet afwegen, super strikt moet eten en dat gaf me allemaal stress.  De voordelen die ik las over Keto en ketose die ervaarde ik dan ook eigenlijk helemáál niet, integendeel.

Tot ik op een dag iemand tegenkwam op Facebook en ik hem hoorde vertellen over zijn ervaring met Exogene ketonen. Ik had daar al wat over gezien en gelezen maar deze waren destijds niet in België verkrijgbaar. Ik heb meteen een doosje besteld om eens te kijken of het voor mij zou werken. (Makkelijk om dit rechtstreeks bij de leverancier te bestellen)

Wat mij al vrij snel op viel was dat mijn energie terug kwam en ondanks dat ik geen macro’s telde ik eindelijk het resultaat begon te krijgen in combinatie met het Keto eten. Ik hield het makkelijker vol omdat ik veel minder honger had en ik mijn intermittent fasting hierdoor ook beter vol kon houden.

Ik eet 2 gezonde (koolhydraatarme) maaltijden per dag en ben ondertussen al 1 kledingmaat minder! Mijn buik is terug plat en dat maakt me gelukkig.

Ik wil geen stress over macro’s en calorieën tellen en wil al zeker niet leven op een cracker of een shake… het kost me terug geen moeite meer om mezelf te houden aan mijn koolhydraatarme levensstijl.

Ik neem 2 keer per dag een zakje ketonen, drink daarnaast voldoende water met elektrolyten (deze zorgen voor een goede vochtbalans en optimale vetverbranding)en eet daarnaast 2 heerlijke maaltijden, uiteraard met weinig koolhydraten.

Omdat ik zelf zo’n positieve ervaring heb met deze levensstijl en het gebruik van ketonen heb ik besloten dit in mijn werk te integreren.

Ik wil mensen helpen om  hun leven ook positief te verbeteren.

Momenteel zijn de prüvit ketonen de enige exogene ketonen die in de EU beschikbaar zijn. Tot voor kort waren ze nog niet rechtstreeks te koop in België en waren de ketonen enkel met een gigantische omweg en shipping perikelen in Belgie te verkrijgen. 

Effecten van ketonen

Doorgaans duurt het 3 à 5 dagen en je strikt houden aan max 30 tot 50 koolhydraten per dag om in ketose te geraken.  Door gebruik van exogene ketonen kan dat proces aanzienlijk versnellen (in minder dan 60 minuten na innamen ben je al in ketose) . 

Wens je meer informatie over de exogene ketonen? Stuur dan even een bericht: karolinevdmergel@gmail.com

Wens je graag meer informatie over de 10 dagen challenge? KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven