Vasten doorbreken

Zoals jullie weten ben ik voorstander om af en toe te vasten. En ikzelf hou het eet/vast-window 16/8 aan. Wil je meer weten over hoe je kan starten met intermittent fasting? Vraag hier jouw ebook aan.

Wanneer we in een vast zitten, is de bloedsuikerspiegel heel erg laag en wordt het lichaam enorm gevoelig voor voedingsstoffen en neemt deze extra gemakkelijk op.

Als je jouw vast verbreekt (wat een tijd is waarin je heel erg insulinegevoelig bent) met koolhydraten/ fructose (suikers), piekt je insuline nog veel hoger. Wanneer daar ook nog vetten aan worden toegevoegd, zullen deze vetten extra makkelijk worden opgenomen door de cellen. Het lichaam zal deze vetten opslaan en opnieuw vetreserves aanmaken.

Probeer te voorkomen om de vast te verbreken met een maaltijd met veel koolhydraten EN vetten, kies het een of het ander! Het meest optimale om de vast te breken is:
– met puur eiwitten
– een combinatie van eiwitten + een beetje koolhydraten
– de combinatie van eiwitten + (gezonde) vetten.

Hierdoor is niet alleen de insulinepiek heel laag, je behoudt ook alle resultaten van de vetverbranding tijdens je vast. (Je haalt het optimale resultaat uit je vast).
Je kan bij elke maaltijd rekening houden met de insulinepiek, maar vooral voor de maaltijd waarmee je de vast verbreekt is dit het meest belangrijk. Je bent op dat moment super insuline gevoelig, dus de insuline respons is een heel stuk groter, waardoor dit nadelige effect ook veel groter is!!

Een half uur tot een uur na deze eerste maaltijd kan je de volgende maaltijd eten. Uiteraard is het belangrijk om gezonde, onbewerkte, gebalanceerde voeding te eten en de energiebalans in de gaten te houden.

Vind je het moeilijk om van jouw overbodige kilo’s af te geraken? Volg onze 10daagse challenge en ga van suikerverbranding naar ververbranding. Je kan HIER meer over lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven